RUT avdrag

Nordlunds Stubbar

RUT-avdrag

Du som är privatperson kan utnyttja ditt RUT-Avdrag. Det innebär att du bara betalar hälften av arbetskostnaden. Sedan 1 januari 2021 är taket för rutavdraget 75 000 kronor per person och år. Rotavdraget kvarstår med max 50 000 kronor per person och år. Sammanlagt kan en privatperson få 75 000 kronor i rotavdrag och rutavdrag per år. För att kunna göra ett RUT-Avdrag behöver du betala svensk skatt och vara över 18 år.

För att utnyttja rutavdraget måste du helt eller delvis bo i bostaden där tjänsten utförs. Även fritidshus, andelslägenhet eller en stuga som du äger eller hyr för kortare eller längre tid räknas som bostad. Du behöver inte äga bostaden som du bor i för att ha rätt till rutavdrag. Om du har dubbel bosättning räknas båda bostäderna som bostad. Du kan även få rutavdrag för arbete i dina föräldrars bostad om du har betalat för arbete. För att läsa mer om RUT-Avdraget så hänvisar vi till Skatteverkets hemsida.

Vi behöver:

  • Namn
  • Adress
  • Personnummer
  • Email för smidigt hanterande av E-faktura

Smidigt och enkelt

Efter att arbetet är slutfört så skickas det en faktura till dig som kund. När du har betalat din del av fakturan så skickar vi in RUT-avdraget till skatteverket, och får betalt resterande belopp.

Det är vi som företag som tar hand om detta arbetet med blanketter, smidigt och enkelt för dig som privatperson.